Tel.: + 31 495 460049 
Mob: +31 6 53 20 50 51
Email: info@levimet.com

Geschiedenis en huidige activiteiten

Geschiedenis en huidige activiteiten

Geschiedenis vanaf 1994:

Voorafgaand aan mijn zelfstandigheid ben ik werkzaam geweest bij een bedrijf opgericht door mijn vader, broer en mij (Visser Recycling Techniek BV). Daarna nog werkzaam geweest bij Metallo Chimique International NV en bij van Balkom Non-Ferro Scheiding BV.

Eind 1994 nam ik het initiatief om Levimet vof op te starten, mijn eerste stap was proberen te overleven in een erg concurrerende markt, hiervoor ben ik verder gegaan met de zakelijke relaties waar ik in het verleden zaken mee gedaan heb. Door hier wederom van te kopen en aan te verkopen op basis van commissie.

In Mei 1995 ben ik tevens als consultant/inkoper voor de “Robinson Group LTD” in Newcastle upon Tyne, welk bedrijf nou onderdeel is van EMR, van start gegaan.

Gespecialiseerd

Door de jaren heen ben ik gespecialiseerd in geshredderde non-ferro residuen, geschikt voor een Heavy Media plant en ben dan ook van start gegaan om deze producten voor de “Robinson Group” in te kopen vanwege het feit dat dit bedrijf zo’n plant had. In dezelfde tijd ben ik echter nooit gestopt met mijn handels activiteiten die mij mijn zelfstandige en onafhankelijke status garandeerden. In mei 1998 werd kreeg ik een zeer uitdagende mogelijkheid om te assisteren bij het management van Huron Valley Europe NV (60% eigendom van Huron Valley Steel Corporation). In een later stadium na het vertrek van de toenmalige commercieel directeur werd mij gevraagd om leiding te geven aan de commerciële afdeling.

Samenwerken

Vanaf 2003 ben ik nauw gaan samenwerken met Malco France, welke naam vanaf maart 2006 is veranderd in GDE NF, om hen te assisteren bij de verkoop van hun geshredderde producten, naar het verre oosten voor handsortering. Naast deze activiteit ben ik verder gegaan met verschillende andere partners niet alleen in commercieel opzicht, maar ook in het consulteren in zaken van grensoverschrijdingen met afvalstoffen (EVOA)  waar in sommige gevallen ook notificerings procedures moesten worden opgestart en oplossingen moesten worden uitgewerkt met de autoriteiten.

Na in 2005 op uitgebreidere schaal materiaal te kopen binnen Europa en naar het verre oosten te verkopen, heeft mijn bedrijf een groei doorgemaakt waarbij ik minder afhankelijk werd van een enkele opdrachtgever.

In juni 2007 heb ik daarom ook besloten om mijn bedrijf nog altijd opererend onder de rechtsvorm van een VOF in te brengen in 2 door mij opgerichte werkmaatschapijen en in 2010 een derde werkmaatschappij te weten;

  1.  Levimet BV, waarin alle activiteiten op het gebied van contacten tussen verkopende en vragende partij op een discrete en unieke manier worden onderhouden.
  2. Levimet Export BV, waarin alle handelstransacties worden uitgevoerd en waarbij de service en een snelle betaling hoog in het vaandel staan.
  3.  Levimet Trading BV, waarin we de handel binnen de Europese Unie zich concentreerd. Vanaf toen hebben we Export buiten de Europese Unie geconcentreerd in Levimet Export BV

Huidig activiteiten

Activiteiten van 2010 tot heden, zijn ongewijzigd en we zijn nog altijd actief in de Aziatische markt waarbij we wel verschuivingen zien van materiaal stromen naar diverse andere gebieden ook buiten China.